zaterdag, 06 maart 2021 / Published in AMA nieuws, Nieuws

Luister wat Tim Gerth, en de broers Niek en Marco Kamper te zeggen hebben over het seizoen tot nu toe. Wordt het inderdaad een strijd enkel tussen Roczen en Webb of gaan Tomac en Barcia ook nog een rol spelen voor het kampioenschap! De verrassingen, de tegenvallers en vooruitblik naar de afloop van het seizoen. Zeker de moeite waard om in de stemming te komen voor de Daytona Supercross vanavond vanaf 19:00uur LIVE te volgen.

Inmiddels bijna haverwege van het 2021 seizoen van het Amerikaanse AMA Supercross. Het 450 kampioenschap bestaat uit 17 wedstrijden, nog negen te gaan. Het 250 kampioenschap bestaat uit een East kampioenschap en een West kampioenschap. Nog acht wedstrijden te gaan in het West kampioenschap welke twee weken geleden van start is gegaan in Orlando. Het East kampioenschap gaat verder in Salt Lake city op 24 april.

Dit weekend de legendarische Daytona supercross.
Lees alle informatie HIER

Kwalificaties LIVE vanaf 19:00 uur, de wedstrijden LIVE vanaf 01:00 uur. Uiteraard alle wedstrijden zondagochtend via MX Active terug te kijken.

Alle resterende wedstrijden LIVE en ON DEMAND te volgen via MX ACTIVE. Nu te bestellen voor 35 Euro door een mail te sturen naar info@mxactive.com of een bericht te versturen via de Whats-App button rechtsonder op de website.

donderdag, 04 maart 2021 / Published in KNMV nieuws

Aanstaande zaterdag de 9e ronde van 17 van het Amerikaanse supercross kampioenschap op het legendarische Daytona International Speedway circuit! In plaats van korte rondetijden in een overdekt stadion, dit weekend een wedstrijd die veel elementen bevat van een outdoor wedstrijd. Zal het weer roet in het eten gooien?

Kwalificaties LIVE vanaf 19:00 uur, de wedstrijden LIVE vanaf 01:00 uur. Uiteraard alle wedstrijden zondagochtend via MX Active terug te kijken.

Alle resterende wedstrijden LIVE en ON DEMAND te volgen via MX ACTIVE. Nu te bestellen voor 35 Euro door een mail te sturen naar info@mxactive.com of een bericht te versturen via de Whats-App button rechtsonder op de website.

Tussenstand na ronde 8 van 17

Track lay-out

Stand van zaken na de eerste 8 ronden

 • Ken Roczen nog steeds aan de leiding, maar Cooper Web komt dichterbij na tweemaal de winst in Orlando.
 • Dit weekend in Daytona de tweede ronde van het 250 West kampioenschap met veel partijen en blessures in Orlando twee weken geleden.
 • Justin Cooper aan de leiding in de 250 West gevolgd door Mcadoo en Marchbanks.
 • Er wordt regen verwacht en mogelijk een modder race net als in 2012 (bekijk hieronder de beelden).
 • Chase Sexton terug van blessure, debuut voor Pierce Brown na knieblessure. Alex Martin na zijn DNF in Orlando wel aan de start in Daytona.
 • Adam Cianciarulo (sleurelbeen) en Zach Osborne (rugblessure) niet aan de start in Daytona. Titelkanditaat 250 West Jeremy Martin OUT met een schouderblessure.

Video Daytona SX 2012

Foto’s 2021 Press Day

Foto’s Daytona Supercross 2020

zondag, 28 februari 2021 / Published in GP nieuws, Nieuws

Het internationale Italiaanse Kampioenschap gaat zondag 7 maart verder in Alghero op Sardinië, achter gesloten deuren. Helaas mogen de toeschouwers deze keer niet aanwezig zijn bij het evenement vanwege de Covid19 pandemie en om deze reden zal er een Live Stream van elke Ronde beschikbaar zijn op Facebook voor € 5,49., ook in het Engels.

Bekijk en bestel de LIVE Stream HIER (klik op de afbeelding).

We beginnen op 28 februari vanuit Riola (OR) in de “gevreesde” zandige hel van de gemeentelijke Crossdromo “Le Dune”, onmiddellijk daarna zullen we verhuizen naar Alghero (SS), de belangrijkste stad van de Riviera del Corallo, waar de 7 maart de piloten zullen terugkeren om elkaar te confronteren op de brokkelige ups en downs van de “Lazzaretto”: een “ansichtkaart” -circuit, waarvan de haarspeldbochten het onderliggende strand “Le Bombarde” elkaar overlappen en bij elke sprong zou je jezelf gemakkelijk kunnen zien in het kristalheldere water van de Rada di Alghero. De grote finale wordt opnieuw gehouden op de “Città di Mantova”, op 14 maart, op de bekende zandbaan .

MX1

Wat betreft de deelnames zijn veel officiële Riders en Factory teams geregistreerd en sommigen zullen hun absolute debuut maken op de Internazionali d’Italia.

Onder degenen die aan de starthek staan ​​van deze editie van de Internazionali d’Italia MX, zal Jorge Prado zeker een van de sterren van de klasse zijn, met de KTM 450SX-F van het KTM Red Bull Factory Racing Team. Romain Febvre, die een jaar geleden op de Kawasaki sprong, bij wie hij zich perfect op zijn gemak lijkt te voelen, zal zeker tot de sterkste tegenstanders van de Spanjaard behoren. Zijn teamgenoot Ivo Monticelli, die zijn debuut zal maken in Sardinië op de fabrieks KX450 F, nadat hij uit de fabriek GasGas is gestapt, evenals Glen Coldenhoff, die verhuisde naar de Factory Yamaha beheerd door het officiële Yamaha Monster Energy MXGP-team. In plaats daarvan zal het nodig zijn om te wachten op de Alghero-race om het complete Nederlandse team aan het werk te zien, met 2020 vice-wereldkampioen Jeremy Seewer die samen met Ben Watson zal strijden om zijn debuut op de 450 te maken. Ook de officiële Husqvarna FC 450 F beheerd door het Ice One-team zal in de schijnwerpers staan, met Arminas Jasikonis als toeschouwer, nog niet klaar om terug te keren naar de race na de vreselijke crash van vorig jaar en Thomas Kjer Olsen die zijn debuut zal maken in Riola op de 450. Grote nieuwsgierigheid ook naar Jeremy Van Horebeek op de gloednieuwe Beta 450, geleid door het Italiaanse team SDM Corse, net als zijn teamgenoot Jimmy Clochet, terwijl Alvin Ostlund zijn debuut zal maken in MX1 op de Yamaha. Onder de Italianen vinden we Alessandro Lupino die zijn debuut zal maken op de KTM 450 SX-F van Team Marchetti en Samuele Bernardini op zijn gloednieuwe Honda, terwijl het debuut van Tony Cairoli na de knieoperatie nog onzeker is. Michele Cervellin en Henry Jacobi, die in 2021 op de Honda CRF 450 R van het Jacky Martens-team reden, wachten nog steeds om terug te racen.

MX2

Kijk in de 250-klasse naar Mattia Guadagnini die, rijdend op de KTM 250SX-F beheerd door Claudio De Carli’s officiële KTM RedBull-team, voor het eerst zal racen op de KTM 250 SX-F. Voor de Italiaan is de uitdaging tegen de Yamaha YZF 250-fabriek van het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team van Jago Geerts en Maxime Renaux. Er is ook een grote groep GasGas-rijders, onder leiding van Alberto Forato bij het debuut op de GasGas MC 250 F, geleid door het SM Action Yuasa Battery Racing Team, naast de Noor Kevin Horgmo en de jonge Siciliaanse Andrea Adamo. Onder de rookies op de 250 viertakt, zal de jonge Zweed Max Palsson, die rijdt op de KTM 250SX-F van het KTM Beddini Racing Team, voor het eerst racen in de MX2-klasse, terwijl Jan Pancar met het KTM Racestore-team zijn avontuur voortzet op de 250. Ook de Fantic 250 XX tweetakt van het Maddii-team met Nicholas Lapucci en Maximilian Spies zal op de baan zijn, terwijl de Honda van het 114 Motorsport-team met de nieuwe rijder Ruben Fernandez en de jonge Franse Axel Louis. Het F&H Kawasaki Racing Team zal alleen deelnemen aan Mantova, waar ze Mikkel Haarup, Roan Van De Moosdijk en Mathys Boisrame zullen inzetten. 

125

De 125cc-namenlijst is zoals altijd vol met veel geregistreerde rijders en veel EMX125-toprijders staan ​​opgesteld bij het starthek van de eerste race van het jaar. Valerio Lata, teamgenoot van Alessandro Lupino in het KTM Marchetti Racing-team, de officiële Fantic-motoren met Hakon Osterhagen en Matteo Luigi Russi, net als vele andere Italianen, zoals Ferruccio Zanchi, Edoardo Volpicelli, Samuele Pulvirenti, Fabio Massimo Palombini, Andrea Rossi, Daniel Gimm en vele anderen zijn klaar om de startgrid van Riola Sardo te verdringen. Ook Ivano Van Erp staat voor de deur met zijn Yamaha 125-fabriek beheerd door Yamaha Europe MJC.

zaterdag, 13 februari 2021 / Published in KNMV nieuws

Het Amerikaanse Supercross gaat verder in Orlando Florida voor de 7e ronde van het kampioenschap. De 250SX East voorlopig hun laatste ronde. Volgende week zaterdag begint eerste ronde van de 250SX West. Wie kan de winnende reeks doorbreken van Colt Nichols en Ken Roczen? Kwalificaties LIVE vanaf 19:30 uur, de heats LIVE vanaf 01:30 uur. Uiteraard alle wedstrijden zondagochtend via MX Active terug te kijken.

De laatste keer in Orlando was de 2007 editie met het legendarische duel tussen Ricky Carmicheal, James Stewart en Chad Reed. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de track lay-out ook identiek aan de 2007 editie!

Bekijk hieronder de beelden terug uit 2007:

Hoe zullen de 2021 sterren van het Amerikaanse Supercross zich staande houden op het circuit?

Track Lay-Out 2021 (een kopie van de 2007 editie)

Tussenstand na ronde 6 van 7

Stand van zaken na de eerste 6 ronden

 • Ken Roczen en Colt Nichols verstevigen beiden de Red Plate door driemaal in Indianapolis te winnen! Wie weet hun te stoppen?
 • Orlando voorlopig de laatste 250SX East. Volgende week het 250SX West kampioenschap van start. Finale East/West 1 mei Salt Lake City.
 • Er wordt veel regen verwacht en mogelijk de eerste modder race van dit Supercrossseizoen. Voordeel voor rijders met Grand Prix ervaring zoals Dylan Ferrandis, Musquin en Roczen?
 • Blessurelijst wordt helaas steeds langer. Het positieve nieuws Shane McElrath maakt zijn 2021 debuut in de 450SX.
 • Dean Wilson gaat het vandaag weer proberen in Orlando. Max Anstie wordt volgende week weer terug verwacht in de tweede ronde van Orlando


TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?