maandag, 23 oktober 2023 / Published in KNMV nieuws, Nieuws

Happy Picture (Benny Schoolmeester) was namens MX Active bij de jaarlijks traditionele Strandcross in Vlissingen. Zowel in buiten- als binnenland stijgt de populariteit van het strand crossen, niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij het massaal aanwezige publiek. Bekijk hieronder de uitgebreide galerij en lees het verslag hieronder door Omroep Zeeland.

BRON: Omroep Zeeland: Kay de Wolf zet Strandcross in Vlissingen naar zijn hand na uitvallen topfavoriet Herlings

De Strandcross van Vlissingen is gewonnen door Kay de Wolf. De Brabantse crosser zag streekgenoot en meervoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings uitvallen in de tweede manche en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. 

Het publiek was massaal afgereisd naar de boulevard van Vlissingen. Daar zagen ze dat de eerste manche een prooi werd voor vijfvoudig wereldkampioen Herlings. Zijn voorsprong op Yentel Martens, drievoudig winnaar van de Strandcross, was vijf seconden. Hij bleef daarmee nipt De Wolf voor

Tweestrijd in de tweede manche eindigt in anticlimax

Bij de start van de tweede manche had Herlings meteen een grote voorsprong te pakken op de rest van het veld. De Wolf kon het tempo van de koploper niet volgen, maar reed op dat moment wel probleemloos rond op de tweede plaats. Halverwege de manche wist De Wolf zijn achterstand te verkleinen en kregen de toeschouwers een Brabants duel om de zege te zien. Herlings leek op weg naar de zege, maar hij kwam in botsing met een achterblijver en moest de strijd staken. Zodoende ging de winst naar De Wolf.Yentel Martens eindigde als tweede, Micha Boy Dewaal werd derde. Van Maaren was ook in de tweede manche de beste Zeeuw en werd zeventiende.

Breuk Herlings

In eerste instantie meldde een woordvoerder van Herlings dat hij ongedeerd was gebleven, later bleek dat hij toch zijn sleutelbeen brak bij de val.

zaterdag, 23 september 2023 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Heb jij nog géén abonnement 2023? Bestel dan nu alvast je 2024 MXGP-TV abonnement en kijk de laatste GP Matterley Basin (23-24 september) en MXoN Ernee (7-8 oktober) nu GRATIS. Volledige abonnement 2023 + 2024 mogelijk vanaf 135 Euro. Indien je uitsluitend MXoN 2023 wil bestellen is dit mogelijk vanaf 37 Euro (met eigen creditcard).

MXGP of Great Britain | Matterley Basin

Dit weekend 23-24 September de laatste MXGP van het seizoen 2023 met de kersverse wereldkampioenen Jorge Prado (MXGP) en Andrea Adamo (MX2). Nu GRATIS te bekijken in combinatie met 2024 abonnement of weekendpas te bestellen vanaf 18 Euro.

Epic Herlings vs Cairoli Battle in 2018!!

MXoN 2023 Ernee | 7-8 Oktober

Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Kay de Wolf staan 7 en 8 oktober namens Nederland aan de start van de Motocross of Nations in het Franse Ernée. Nu GRATIS te bekijken in combinatie met 2024 abonnement of weekendpas te bestellen vanaf 37 Euro.

#TeamNL 2023 Kay de Wolf | Glenn Coldenhoff | Calvin Vlaanderen

MXGP-TV

Bekijk alle (kwalificatie)wedstrijden LIVE en ON DEMAND zowel zaterdag én zondag van alle klassen. | MXGP | MX2 | WMX | EMX 250 | EMX Open | EMX 2t | EMX 125

Wil jij gegarandeerd alle kwalificaties en alle wedstrijden (inclusief alle extra klassen) LIVE en on demand volgen van alle klassen? Dan is MXGP-TV de enige optie!

Om teleurstelling te voorkomen en niets te hoeven missen, bestel nu alvast het volledige seizoen 2024 inclusief de ontknoping van het 2023 inclusief de MXoN in Ernee vanaf 135 Euro.

Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@mxactive.com. Of stuur een bericht via de Whats-app knop onderaan de site.

dinsdag, 05 september 2023 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Kay de Wolf staan 7 en 8 oktober namens Nederland aan de start van de Motocross of Nations in het Franse Ernée.

De Motocross of Nations (MXoN) is het jaarlijkse wereldkampioenschap voor landenteams. De drie coureurs strijden samen elk in een eigen klasse voor de gezamenlijke titel. 

Vlaanderen (Gebben Van Venrooy Yamaha Racing) is onze MXGP-rijder, Kay de Wolf (Nestaan Husqvarna Factory Racing) start in de MX2 en Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team) rijdt in de Open Klasse. 


FOTO
 – De selectie van 2022, staat ook in 2023 aan de start. (foto: KDW Pictures)

Podium

In 2022 eindigde TeamNL voor het eerst in vijf edities, met de winst in Assen in 2019 als hoogtepunt, niet op het podium. In Frankrijk willen de coureurs terug naar de medailleplekken. 

Teammanager Barry Forschelen: “Hoewel de coureurs vochten als leeuwen, waren ze toch wat teleurgesteld na de zevende plaats van vorig jaar. Nu staan we er weer, met een ijzersterke selectie die alles zal geven om hoge ogen te gooien.”

Voor het zover is, wacht de rijders eerst nog de twee laatste Grand Prix van het seizoen, in Italië (17-9) en Groot-Brittannië (24-9). Daarna gaat de focus volledig op de MXoN.

Code Oranje

Over de eerste winst ooit van Nederland in de Motocross of Nations maakte de KNMV de documentaire Code Oranje. Deze is hieronder terug te kijken.

MX ACTIVE Was ook aanwezig in 2019 toen #TeamNL goud pakte in Assen

Zie video hieronder

Teams MXON 2023

De volgende teams zijn inmiddels bekend gemaakt voor de MXON 2023

USA
Team Manager: Roger De Coster
1 TBA Chase Sexton (HONDA/KTM)?
2 TBA (?)
3 TBA (?)

France
Team Manager: Gautier Paulin
4 Romain Febvre (Kawasaki)
5 Tom Vialle (KTM)
6 Maxime Renaux (Yamaha)

Australia
Team Manager: Michael Byrne
7 TBA (Jett Lawrence)
8 TBA (Hunter Lawrence)
9 TBA (?)

Italy
Team Manager: Thomas Traversini
10 Alberto Forato (KTM)
11 Andrea Adamo (KTM)
12 Mattia Guadagnini (GasGas)

Belgium
Team Manager: Johan Boonen
13 Jago Geerts (Yamaha)
14 Lucas Coenen (Husqvarna)
15 Liam Everts (KTM)

Spain
Team Manager: Paco Rico
16 Rubén Fernández (Honda)
17 David Braceras (Kawasaki)
18 Jorge Prado (GasGas)

Netherlands
Team Manager: Barry Forschelen
19 Calvin Vlaanderen (Yamaha)
20 Kay de Wolf (Husqvarna)
21 Glenn Coldenhoff (Yamaha)

Germany
Team Manager: Marcel Dornhöfer
22 TBA
23 TBA
24 TBA

Switzerland
Team Manager: Daniel Zollinger
25 Jeremy Seewer (Yamaha)
26 Arnaud Tonus (Yamaha)
27 Valentin Guillod (Honda)

Great Britain
Team Manager: Mark Chamberlain
28 Ben Watson (Beta)
29 Josh Gilbert (Honda)
30 Conrad Mewse (Honda)

Latvia
Team Manager: Valdis Seratinskis
31 Pauls Jonass (Honda)
32 Jānis Reišulis (Yamaha)
33 Kārlis Reišulis (Yamaha)

Sweden
Team Manager: Jonas Wing
34 Alvin Östlund (Honda)
35 Filip Bengtsson (KTM)
36 Isak Gifting (GasGas)

Norway
Team Manager: Espen Blikstad
37 TBA
38 TBA
39 TBA

Finland
Team Manager: Kusti Manninen
40 Miro Sihvonen (Husqvarna)
41 Emil Weckman (Honda)
42 Jere Haavisto (KTM)

Canada
Team Manager: Kourtney Lloyd
43 Dylan Wright (Honda)
44 Ryder McNabb (KTM)
45 Jess Pettis (KTM)

South Africa
Team Manager: Cheryl McLellan
52 Cameron Durow (KTM)
53 Camden McLellan (Honda)
54 Jesse Wright (Yamaha)

Estonia
Team Manager: Martin Arumäe
55 Tanel Leok (Husqvarna)
56 Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna)
57 Harri Kullas (Yamaha)

vrijdag, 01 september 2023 / Published in AMA nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Bekijk het nieuwe format de AMA SuperMotocross Finals LIVE en ON DEMAND via MX ACTIVE. Een mix van supercross en motorcross op spectaculaire circuits met de sterren uit het AMA kampioenschap. Te bestellen vanaf 25 Euro. Na een geweldig supercrossseizoen en historisch outdoor seizoen wordt er nog meer geschiedenis geschreven! Wie houdt Honda van de winst? Een “perfect season” voor Jett Lawrence (hij won alle 11 ronden met maximale score).

In 2023 hebben de beste AMA rijders punten bij elkaar gereden in zowel het AMA Supercross als in het AMA Pro Motocross (outdoor) kampioenschap.
De 20 rijders met de meeste punten zijn direct gekwalificeerd voor de “Finals”. Winnaars van een Supercross Main Event of een Pro Motocross race zijn ook direct gekwalificeerd voor de “Finals”. De resterende plekken (maximaal 30) worden verdeeld onder de rijders tussen de plekken 20 en 30. Zij mogen zich plaatsen via de LCQ. Het format bestaat uit twee playoffs met een grote finale waar de eerste SMX kampioen 2023 (zowel in de 250 als 450 klasse) wordt gekroond!

Gecombineerde punten 250 klasse AMA Supercross + AMA Pro Motocross (volledig overzicht)

Gecombineerde punten 450 klasse AMA Supercross + AMA Pro Motocross (volledig overzicht)

Track Map Play Off #1

Track Map Play Off #2

Track Map FINAL #3

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?