zaterdag, 09 april 2022 / Published in KNMV nieuws

De vaste bezoekers van MX Active weten de weg inmiddels te vinden voor hun MXGP-TV abonnement, of hun abonnement voor het AMA Monster Energy Supercross kampioenschap. Nu is de tijd weer aangebroken dat het AMA Lucas Oil Pro Motocross outdoor kampioenschap 2022 aanstaande is. Nu tijdelijk te bestellen met vroegboekkorting voor 49 Euro (geldig t/m zondag 30 april). Daarna is de prijs 55 Euro. Alle wedstrijden en kwalificaties LIVE en ON DEMAND vanaf 28 mei te volgen, nu tijdelijk vanaf voor 49  Euro.

Bestellen
Bestel nu je AMA Lucas Oil Pro Motocross outdoor kampioenschap 2022 Video abonnement vanaf € 49. Bestel HIER via het contactformulier of rechtsonder via de WhatsApp button.

Jeffrey Herlings
Na zijn voetblessure tijdens de KTM shoot blijft het behoorlijk stil rondom The Bullet. Nu zijn rentree in het WK MXGP steeds maar uit blijft worden de geruchten steeds groter dat een deelname aan het AMA Lucas Oil Pro Motocross outdoor zeker een serieuze overweging is, aldus KTM Team Manager Dirk Gruebel. In 2017 heeft hij met een dubbele winst laten zien dat hij in staat is om daar te winnen! Hoe zal het zijn om Herlings daar een volledig seizoen te zien rijden in Amerika?

De 50e verjaardag van het Lucas Oil Pro Motocross kampioenschap start tijdens het `Memorial Day Weekend´, op 28 mei, voor de ´start´ van de zomer en zal het hele land kruizen op de de meest spraakmakende circuits van de sport voor 12 spectaculaire ronden, eindigend op 3 september tijdens ´Labor Day Weekend´. Bekijk hier een overzicht met beelden van 50 Jaar AMA Outdoors!

dinsdag, 22 maart 2022 / Published in KNMV nieuws, Nieuws

Afgelopen weekend vond in Lierop de openingswedstrijd voor het KNMV ONK Solo Motorcrosskampioenschap plaats. De dag startte aanvankelijk somber maar rond het middaguur brak de zon door en werd het een hele mooie motorcrossdag. Op het loodzware circuit de Herselse bossen was er een grote opkomst en konden we bijna 200 rijders verwelkomen met winnaars, Jarne Bervoets 85cc, Janis Reisulis 125cc, Lucas Coenen 250cc en Calvin Vlaanderen 500cc.

MX Active was aanwezig voor fotoverslag. Floris van den Elsen zorgde voor mooie foto´s van de top 3 per afzonderlijke klasse. Bekijk de foto´s hieronder.

UITSLAG KNMV ONK 500CC LIEROP

UITSLAG KNMV ONK 250CC LIEROP

UITSLAG KNMV ONK 125CC LIEROP

UITSLAG KNMV ONK 85CC LIEROP

Verslag

MAC Lierop wil vanaf deze plaats een hartelijk woord van dank uitspreken aan alle vrijwilligers welke de afgelopen weken vele uren bezig zijn geweest de complete accommodatie tot in perfectie op te tuigen die het evenement mede tot een groot succes maakten.

En last but not least een groot woord van dank aan onze Sponsoren voor alle onvoorwaardelijke steun aan onze festiviteiten!

Tot ziens op een van onze evenementen in het jubileumjaar ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van MAC Lierop, waarover u in onze berichtgeving de komende periode meer zult vernemen.

De volledige uitslagen per klasse vind je hier.

Tekst: Mac Lierop

woensdag, 16 maart 2022 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Floris van den Elsen was in Arnhem aanwezig voor de opening van het 2022 KNMV Dutch Masters of Motorcross kampioenschap op het Motorsportpark Midden Gelderland te Arnhem. Na 2,5 jaar eindelijk weer de Dutch Masters én met publiek! Bekijk de galerij hieronder. Interesse in foto´s, vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier of via de WhatsApp knop rechtsonder.

zondag, 13 maart 2022 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Op een zonovergoten Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem werd na twee jaar afwezigheid eindelijk weer de Dutch Masters of Motocross georganiseerd op zondag 13 maart. De eerste ronde van het kampioenschap dat in totaal vijf ronden beslaat, zorgde direct voor spectaculaire races en mooie gevechten. Reden genoeg voor motocrossliefhebbers uit het hele land om af te reizen naar Arnhem. Daar, op het zandcircuit aan de rand van de Veluwe, zagen zij hoe de internationale rijders uit de 85cc, 125cc, 250cc en 500cc het tegen elkaar opnamen. Een welkome dosis spannende motocross! Lees het officiële persbericht hieronder.

MX Active was aanwezig voor foto- en videoverslag. Floris van den Elsen zorgde voor mooie foto´s van de top 3 per afzonderlijke klasse. Bekijk de foto´s hieronder.

DMOMX 500CC

DMOMX 250CC

DMOMX 125CC

DMOMX 85CC

DMOMX 85CC

Douwe van Mechelen #518 Winnaar 85CC | 2 Sem Taspinar #197 | 3 Gyan Doensen #574

De 85cc trapt de dag af met direct al een spannende eerste manche. Dex Kooiker pakt de holeshot maar ziet de koppositie al snel overgenomen worden door de piepjonge Dean Gregoire. Helaas gaat Gregoire -die een sterk begin van de race kent- een paar ronden daarna in de fout, waarna hij terugzakt in het veld. De Belgische Douwe van Mechgelen neemt hierdoor de koppositie over met achter hem een mooi gevecht tussen Kooiker en Jayson van Drunen. Kooiker weet Van Drunen te passeren, terwijl achter hen Jarne Bervoets in vierde positie de hete adem van Maxime Lucas voelt, terwijl Sem Taspinar vanuit zesde positie zijn kans afwacht. Van Mechgelen blijft tot de finish op veilige afstand van zijn concurrenten die achter hem een flinke strijd uitvechten om zowel de tweede als derde positie. Uiteindelijk is het Taspinar die als tweede over de meet komt met vlak achter hem Dex Kooiker.

De tweede manche is waar mogelijk nog spannender dan de eerste als Mick Kennedy verrassend de holeshot pakt met vlak daarachter Douwe van Mechgelen. Het is tevens dit tweetal dat in de eerste paar bochten een voorsprong neemt en met elkaar op de vuist gaan. Kennedy blijft de leiding houden als er achter hem flink wat schermutselingen plaatsvinden. Net als in de eerste manche is het Dean Gregoire die een opvallend sterke indruk maakt door Van Mechgelen voorbij te steken. Maar ook Gyan Doensen is sterk. Er wordt flink gevochten vooraan het veld waarna richting de tweede helft van de race Van Mechgelen als kopman komt te rijden, achter hem Gyan Doensen en in derde positie Sem Taspinar. Het blijft tot aan de laatste ronde spannend doordat Doensen een ijzersterke race rijdt. Met nog twee ronden te gaan rijdt het kopduo wiel aan wiel als achterblijvers roet in het aanvalsplan van Doensen gooien. Toch geeft hij niet op en weet hij met nog slechts een paar bochten te gaan Van Mechgelen voorbij te gaan en zo de tweede manche p zijn naam te schrijven. Van Mechgelen wordt tweede en Sem Taspinar derde.

In de daguitslag zien we Douwe van Mechgelen op een terechte eerste plaats met achter hem de eveneens sterk rijdende Sem Taspinar als tweede. Gyan Doensen maakt het podium compleet op de derde plaats.

DMOMX 125CC

Mirco ten Kate #101 Winnaar 125cc | 2 Janis Reisulis #772 | 3 Elias Auclair #487

Lotte van Drunen kent een vlammende start door de holeshot in de eerste manche van de 125cc-klasse te pakken en daarmee als leider op weg te gaan in de race op het zandcircuit in Arnhem. Maar de concurrentie is straf bewijst Mirco ten Kate, die op jacht gaat naar Van Drunen en haar na enkele ronden passeert. De Deense Sebastian Lorenzen volgt in derde positie maar hoort de Noorse Elias Auclair al snel aan de deur kloppen. Het tempo zit er goed in bij Auclair die na Lorenzen voorbij gegaan te zijn ook Van Drunen weet binnen te hengelen. Hoewel Auclair nog wat zeer snelle rondetijden klokt, lukt het hem niet om zijn motor voorbij die van Ten Kate te zetten voor de geblokte vlag wordt gezwaaid. Ten Kate wint voor Auclair. Janis Reisulis weet als derde te finishen.

In de tweede manche doet Levi Schrik zijn naam geen eer aan als hij zijn motor dapper als eerste voorbij de holeshot zet. Hierna ontstaat er een mooi gevecht tussen hem en Mirco ten Kate en Lotte van Drunen. Ten Kate trekt het langste lootje en daarmee de leiding in de wedstrijd. Schrik en Van Drunen krijgen het daarna al snel moeilijk met de uit Letland afkomstige Janis Reisulis, die het tweetal al snel voorbij weet te gaan en zo de tweede plaats in handen weet te krijgen. Daarna zijn het Schrik en Reisulis die afstand nemen van de rest van het veld. De strijd om de derde positie blijft lang spannend, maar richting het einde van de race is het de Noorse Leias Auclair die de derde plaats pakt voor de Letse Roberts Lusis, die een sterke wedstrijd rijdt. In die laatste fase van de wedstrijd ziet Ten Kate de koppositie in handen van Janis Reisulis pakken. Dit zal ook de eindstand zijn in de tweede manche van de 125cc-klasse.

In de daguitslag zien we Mirco ten Kate 25 punten pakken als winnaar met Janis Reisulis op de tweede plaats. Elias Auclair eindigt als derde overall.

DMOMX 250CC

Jago Geerts #93 Winnaar 250cc | 2 Rick Elzinga #44 | 3 Lucas Coenen #193

In de 250cc-klasse gaat Jago Geerts als een speer door na de holeshot ook de leiding in de wedstrijd te pakken. Rick Elzinga weet na een hectische start van de race als tweede man te volgen met achter hem de Duitser Marnique Appelt. Elzinga vindt al snel zijn focus waarna hij Geerts voorbijsteekt. Sacha Coenen volgt het voorbeeld van Elzinga door de derde positie van Appelt af te snoepen. Na een paar ronden op kop gelegen te hebben, ziet Elzinga hoe Jago Geerts weer aan hem voorbijkomt. Hoewel het een spannende race lijkt te worden door de gevechten van de twee kopmannen gaat helaas al na negen ronden de rode vlag uit vanwege een zware crash van Kyle van Zutphen die uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht moet worden. De eindstand van de eerste manche wordt gebaseerd op de doorkomst na acht ronden: Geerts wint voor Elzinga en Lucas Coenen eindigt op de derde plaats.

Overtuigend begint Rick Elzinga aan de tweede manche van de 250cc-klasse door de holeshot en tevens leiding in de race te grijpen. Toch is het vroeg in de race opnieuw Jago Geerts die de leiding overneemt van Elzinga. Daarachter is het Camden McLellen uit Zuid-Afrika in derde positie met op zien hielen de Zweedse Tim Edberg. Geerts rijdt daarna stevig door en gaat riant aan de leiding voor Elzinga en McLellen. Echte actie vooraan het veld zien we niet meer als McLellen ook afstand neemt van Edberg en daarmee de derde plaats steviger in handen neemt. Voor mooie gevechten moeten we vooral in de middenmoot van het rijdersveld kijken. De werkelijk ontketende Lucas Coenen bijvoorbeeld. Coenen, die vanaf de dertigste plaats start aan de race, rijdt als de laatste twee ronden van de race beginnen op een indrukwekkende zevende positie.

Het is geen verrassing dat Geerts en Elzinga respectievelijk als eerste en tweede finishen in de daguitslag. Lucas wordt na met name een zeer krachtige tweede manche beloont met de derde positie in de daguitslag.

DMOMX 500CC

Calvin Vlaanderen #10 winnaar 500cc | 2 Brian Bogers #189 | 3 Glenn Coldenhoff #259

Bij de hoogste klasse in de Dutch Masters is het in de eerste manche een driestrijd tussen Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Calvin Vlaanderen. Coldenhoff pakt direct vanaf de start de leiding door ook de holeshot op zijn naam te zetten. Daarna is het Bogers die het Coldenhoff moeilijk maakt. Keer op keer valt Bogers aan, maar telkens weer weet Coldenhoff slim zijn lijnen te kiezen en zo de koppositie in handen te houden. Wanneer Bogers moegestreden lijkt en een foutje maakt, ziet Vlaanderen zijn kans door de tweede positie over te nemen. Na ook de aansluiting met Coldenhoff snel te vinden, is de koppositie niet lang daarna ook in handen van Vlaanderen die daarna tot aan de finish zijn voorsprong op de rest van het veld uitbouwt. Vlaanderen finisht als eerste met achter hem Coldenhoff als tweede en Bogers als derde.

Opnieuw is het Glenn Coldenhoff die de holeshot pakt in de tweede manche van de 500cc en daarmee de leiding neemt in de race. Vlak achter hem zien we opnieuw Calvin Vlaanderen en Brian Bogers zich aan de kop van de wedstrijd melden. In de tweede manche zien we ook de naam van regerend Dutch Masterskampioen in de 500cc-klasse, Arminas Jasikonis, in de top vijf verschijnen. Helaas verschijnt ook in deze manche al vroeg de rode vlag door een lelijke val van Jorn Weeren, waarna een herstart nodig is. Na de herstart wordt er nog een kwartier plus één ronde gereden. Bij de tweede start is het Calvin Vlaanderen die de holeshot pakt, waarna Brian Bogers sluiks de leiding overneemt. Op de derde plaats volgt Coldenhoff. Bogers is gedreven een mooi resultaat te behalen en neemt direct afstand op plaatsen twee en drie. Arminas Jasikonis rijdt opnieuw sterk en klimt op naar de vierde positie. Dit zal ook de eindstand zijn aan de finish.

In de daguitslag pakt Calvin Vlaanderen de 25 punten. Brian Boogers weet door zijn 3-1 uitslagen in de manches de tweede plaats te pakken en Coldenhoff sluit aan op de derde plaats. Jasikonis eindigt als elfde en pakt nog 18 punten.

De volledige uitslagen per klasse vind je hier.

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?