zaterdag, 20 april 2024 / Published in KNMV nieuws, Nieuws

Als aanwezige media bij de derde ronde, De FINALE van het Dutch Masters of Motocross in Markelo zondag 21 april sprak MX Active voorafgaand uitgebreid met de kersverse nieuwe voorzitter Jeroen de Bruijn van Stichting Motorcross Markelo. Een spannende ontknoping in de verschillende klassen 85, 125, 250 en 500 staan op het programma!

MX Active: Hoe kijken jullie terug op de 2023 editie?
Jeroen de Bruijn:
We kijken positief terug op 2023! We hebben veel positieve feedback ontvangen van rijders, teams, onze eigen vrijwilligers en bezoekers. Wel was het spannend aangezien alles nieuw was voor alle drie de clubs, vooraf hebben we veel overleg om alles af te stemmen.

MX Active: Wat zullen de wijzigingen zijn t.o.v. de 2023 editie?
Jeroen de Bruijn:
Relatief weinig, bepaalde zaken verfijnen tussen de clubs en de promotor van de competitie (Motocrossplanet). Ook hebben we wederom teams bezocht om hun eisen en wensen te bespreken om rijders aan de start te krijgen. Daarnaast hebben we een gezamenlijke evenement cateraar geselecteerd, welke het publiek voorziet van de nodige drankjes en eten.

Foto: Bart Amsing

MX Active: 2024, de finale-ronde, waar kijken jullie naar uit?
Jeroen de Bruijn: Jazeker! Omdat de competitie uit drie wedstrijden bestaat, is de kans relatief groot dat de kampioenen in de laatste wedstrijd bekend worden gemaakt. De voorgaande wedstrijden waren super, we hopen dit door te zetten in Markelo!

MX Active: Hoe is de gezamenlijke voorbereiding met de twee andere clubs verlopen voor het organiseren van Dutch Masters of Motocross 2024?
Jeroen de Bruijn: Fantastisch! De samenwerking kan mijns inziens niet beter, alle drie de clubs zijn uit het zelfde hout gesneden en we kunnen elkaar makkelijk vinden.

MX Active: Wat heeft het met zich meegebracht qua voorbereiding en organisatie, sponsoring, circuiteisen en veiligheid?
Jeroen de Bruijn: De voorbereidingen zijn intensief, zeker omdat het een eendaags evenement betreft! Daarnaast leggen we de lat hoog voor het organiseren van een wedstrijd, denk bijvoorbeeld aan een sky-box en een serieuze VIP-tent.

MX Active: Welke wijzigingen zijn er aangebracht aan het circuit?
Jeroen de Bruijn: Vanuit de rijdersfeedback in 2023 hebben we het circuit laten aanpassen door Freddy Verherstraeten, welke verantwoordelijk is voor alle MXGP-circuits geurende het seizoen. Zo is het circuit minder snel geworden op bepaalde punten en zijn er meerdere rijlijnen gecreëerd.

MX Active: Wat is er voor randvermaak gedurende de Dutch Masters of Motocross?
Jeroen de Bruijn:
Op het paddock is een industrie-straat ingericht waarbij het mogelijk is om bepaalde accessoires te scoren! Daarnaast is er een handtekeningsessie voor de jeugd, welke dit overigens uniform is aangekleed bij alle wedstrijden.

Foto: Bart Amsing

MX Active: Kaartverkoop online mogelijk? Tot wanneer? Waar te bestellen?
Jeroen de Bruijn: Markelo verkoopt inmiddels al jaren online tickets, dit om het gemakkelijk te maken voor het publiek maar ook voor ons zelf. Zo kan het publiek nog eenvoudiger een ticket scoren, en direct doorlopen bij de kassa! Men kan kaarten kopen via de volgende link; https://www.motorcrossmarkelo.nl/tickets

MX Active: Welke toppers en lokale rijders staan er in Markelo aan de start?
Jeroen de Bruijn: We zijn ontzettend trots op zowel Cas Valk als Rick Elzinga! Beide heren komen al jaren op ons circuit, het doet ons deugd om hun prestaties te volgen.

MX Active: Welke evenementen staan er nog meer op de kalender in 2024?
Jeroen de Bruijn: Nadat we zijn bijkomen van de Dutch Masters of Motocross, gaan we aan de slag met een crosscountry op 22 juni. Vervolgens sluiten we het jaar af met een UMX wedstrijd op 14 september, en een NK-classics op 15 september. Met al deze verschillende wedstrijden willen we het mogelijk maken om iedereen de mogelijkheid te geven om nodige meters te maken in Markelo!

MX Active: Wat zijn jullie ambities de komende 5 jaar?
Jeroen de Bruijn: Doorgaan met de huidige strategie, verschillende niveaus laten genieten van ons circuit. Wij hebben momenteel geen ambitie om wedstrijden op hoger niveau te organiseren.


MX Active: Wanneer is het evenement een succes voor de organisatie in Markelo?
Jeroen de Bruijn: Het evenement is geslaagd wanneer het publiek heeft kunnen genieten van motorcross Markelo, de rijders veilig huiswaarts keren en onze leden tevreden zijn!

MX Active: Wie willen jullie bij voorbaat bedanken voorafgaand aan de Dutch Masters?
Jeroen de Bruijn: Allereerst wil ik beginnen met het bedanken van onze vrijwilligers, zonder deze mensen is er simpelweg geen motorcross in Markelo! Mensen hebben geen idee hoeveel inzet er nodig is voor het organiseren van een Dutch Masters, werkelijk elk vrije uurtje worden keihard gewerkt op de achtergrond. Daarnaast wil ik alle omliggende grondeigenaren bedanken voor het beschikbaar stellen van de nodige vierkante meters.

MX Active: Wat willen jullie als organisatie graag nog delen?
Jeroen de Bruijn:
Kom aanstaande zondag allemaal naar Markelo!

Foto: Bart Amsing

woensdag, 03 april 2024 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

De weergoden waren gunstig gezind op paasmaandag. Het bleef dan ook de hele dag droog. MX Active was aanwezig voor foto- en videoverslag. Bart Amsing was aanwezig voor een mooie reportage, met ook oog voor de rijders en sfeerimpressies langs de baan. De organisatie van Stichting Circuit Oldebroek zijn momenteel aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een mogelijke MXGP in 2026. Infront / MXGP was ook in Oldebroek aanwezig om onder andere het circuit en de faciliteiten te bezichtigen.

Foto’s door Bart Amsing

Titanenstrijd Herlings/Febvre wordt waarheid tijdens de Dutch Masters in Oldebroek 

PERSBERICHT: Dutch Masters of Motocross

Tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek is de verwachte titanenstrijd tussen Jeffrey Herlings en Romain Febvre waarheid geworden. In zowel de eerste als de tweede manche hielden ze elkaar onder druk. In de eerste manche maakte Febvre in leidende positie rijdend even een fout en kwam ten val. Herlings kon hier van profiteren en naar de zege rijden. In de tweede manche was het Herlings die het commando aan voerde na de start. De hele wedstrijd heeft Febvre hem op de hielen gezeten maar Herlings gaf geen krimp en won zo ook de tweede manche. Febvre werd tweede in het dagklassement met een 2-2 in de manches voor Calvin Vlaanderen 3-3. Beste privé-rijder was Jere Haavisto op een vierde plaats, gevolgd door Micha Boy De Waal op een vijfde plaats. 

In de 250 klasse ging het gevecht om de titel verder tussen Cas Valk en Rick Elzinga. Echter beide rijders streden niet om de overwinning maar net daar achter. De Fransman Thibault Benistant was ijzersterk en wist beide manches te winnen voor Janis Martins Reisulis en Elzinga. Valk werd in beide manches vierde en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand. Zijn voorsprong op Elzinga is met alleen de wedstrijd in Markelo nog te gaan slechts 3 punten. De Spanjaard Oriol Oliver werd met een 6-5 in de manches vijfde in het dagklassement. 

Gyan Doensen zette beide manches in de 125 klasse naar zijn hand en is hiermee de nieuwe leider in het klassement. Doensen was ijzersterk en maakte geen enkele fout waardoor hij naar twee gecontroleerde zeges kon rijden. Markuss Ozolins werd met een 3-2 in de manches tweede voor Cole McCullough 2-3. Thuis rijder Dani Heitink kwam in beide manches na matige starts goed terug naar voren en werd met een 5-6 in de manches vierde in het dagklassement voor zijn teammaat Jarne Bervoets 4-12. 

In de 85 klasse wist Jekabs Hudolejs zijn allereerste Dutch Masters overwinning te pakken. De Let uit de stal van Willem Hamstra won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. Tim Heuver hield met twee valpartijen de schade beperkt in de eerste manche door derde te worden maar reed in de tweede manche strak naar de zege. Hiermee werd hij tweede in het dagklassement voor Kenzo Jaspers 4-3. Lucas Leok en Ryan Oppliger werden vierde en vijfde in het dagklassement. 

De grote finale van de Dutch Masters of Motocross staat gepland op zondag 21 april in Markelo. Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.nl

woensdag, 27 maart 2024 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

Als aanwezige media bij de tweede ronde van het Dutch Masters of Motocross in Oldebroek paasmaandag 1 april sprak MX Active voorafgaand uitgebreid met bestuurslid Robert Leferink van Stichting Circuit Oldebroek. Het volledige paasweekend staat in het teken van de cross in Oldebroek. Zowel op zaterdag als paasmaandag een evenement om naar uit te kijken!

MX Active: Hoe kijken jullie terug op de 2023 editie?
Robert Leferink:
Niet alleen als club, maar ook als competitie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jaar. Bij alle wedstrijden was de publieke opkomst groots, was het deelnemersveld sterk en kreeg het publiek mooie wedstrijden te zien. Wij mochten de finale organiseren en dat thuisrijder en zoon van één van de hoofdsponsors Dani Heitink kampioen werd in de 85cc klasse maakte het plaatje compleet. Wat ons betreft kijken wij terug op een zeer mooi jaar!


MX Active: Wat zullen de wijzigingen zijn t.o.v. de 2023 editie?
Robert Leferink:
Omdat de 85cc zaterdag en zondag in Denemarken een EK wedstrijd hebben is in overleg met de KNMV besloten om de 85cc en de 125cc klasse om te wisselen in het tijdschema. Zo hebben deze rijders (en ouders/begeleiders) net wat extra rust. De wedstrijden worden wel in de “normale” volgorde verreden.

MX Active: Hoe is de gezamenlijke voorbereiding met de twee andere clubs verlopen voor het organiseren van Dutch Masters of Motocross 2024?
Robert Leferink:
Per organisator zitten er twee of drie bestuursleden in de werkgroep van de Dutch Masters. Hierin worden de globale zaken besproken. Zaken als competitiesponsoring en de zoektocht naar een geschikte partij om onze sport op landelijke televisie te krijgen worden hier ook in besproken. Voor ons als club is het belangrijk dat het publiek en de sponsoren een mooie dag hebben. Na afloop van de Dutch Masters van 2023 hebben wij een enquête verstuurd naar de sponsors en met die feedback hebben wij een aantal verbeteringen doorgevoerd voor dit jaar.


MX Active: Wat heeft het met zich meegebracht qua voorbereiding en organisatie, circuiteisen en veiligheid?
Robert Leferink:
Veiligheid op en rond het circuit speelt een steeds grotere rol. Hierbij kun je denken aan publieksvrije zones en het afzetten van bepaalde stukken met bouwhekken. De tijd dat je een paar palen in de grond sloeg en een lintje kon spannen is niet meer. Als je daar goed over nadenkt is dat ook logisch. In de MXGP zie je ook steeds meer banen waarbij het publiek op een talud of iets dergelijks staat. Bij de Dutch Masters kun je nog genieten van zand in je haren.

MX Active: Welke wijzigingen zijn er aangebracht aan het circuit ?
Robert Leferink:
Grote wijzigingen hebben er niet plaatsgevonden deze winter. Zaterdagmiddag, direct na afloop van de ONK Sidecar Masters, gaan er 15 grondverzetmachines van Van Werven de baan op om het circuit weer te prepareren en om op enkele plaatsen wat aan te passen voor de wedstrijden van maandag.

MX Active: Wat is er voor randvermaak gedurende de Dutch Masters of Motocross?
Robert Leferink:
In het verleden hebben wij artiesten naar het evenement laten komen. Achteraf blijkt dat dit niet heel veel meer bezoekers oplevert. Daarop hebben wij besloten dat niet te blijven doen. Wij focussen ons op het organiseren van motocrosswedstrijden. Wel is er geluisterd naar het publiek en staat er dit jaar een andere cateraar op de wedstrijden.

MX Active: Welke toppers en lokale rijders staan er in Oldebroek aan de start?
Robert Leferink: De naam van Dani Heitink is al gevallen. Hij maakte deze winter de overstap naar de 125cc en dat gaat hem goed af. In de 500cc hebben we Robert Fobbe en Freek van der Vlist als regionale helden.

In de 500cc klasse zullen Jeffrey Herlings, Romain Febvre, Calvin Vlaanderen en Jeremy Seewer van start gaan. In de 250 zagen we in Harfsen al mooie duels tussen Rick Elzinga en Cas Valk. Hopelijk kunnen we hier voor de wedstrijden in Oldebroek nog wat mooie namen aan toevoegen!

MX Active: Dit weekend zowel op zaterdag als maandag een evenement. Zijn er mogelijkheden voor publiek om te overnachten op het terrein of in de omgeving? Robert Leferink: Wie over een caravan, camper of tent beschikt kan al vanaf vrijdagmiddag richting ’t Loo komen en op onze camping overnachten. Daarnaast is het Landal Park op loopafstand en zijn er in de regio diverse B&B’s te vinden

MX Active: Welke evenementen staan er nog meer op de kalender in 2024?
Robert Leferink:
Wij mogen maar twee wedstrijddagen per jaar organiseren. Buiten de twee wedstrijden in het Paasweekend wordt er niet gereden op ons circuit. Het klinkt misschien vreemd, maar we vinden dit ook goed. Nu werken we met een trouwe club vrijwilligers 10 weken lang toe naar het evenement en twee weken na het evenement is alles opgeruimd. De vrijwilligers kijken maandenlang uit naar het evenement en we proberen er ieder jaar weer een feestje van te maken.

MX Active: Wat zijn jullie ambities de komende 5 jaar?
Robert Leferink:
In Harfsen hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden om de voortgang van de Dutch Masters of Motocross competitie te bespreken. De uitkomsten waren positief. Voor ons als club is het een droom om ooit een MXGP te organiseren. Achter de schermen zijn wij bezig om de haalbaarheid van een MXGP in Oldebroek te onderzoeken.

MX Active: Wanneer is het evenement een succes voor de organisatie in Oldebroek?
Robert Leferink:
Het evenement is voor ons geslaagd wanneer al het publiek en deelnemers met een lach op hun gezicht huiswaarts gaan, zonder dat er noemenswaardige ongelukken zijn gebeurd.


MX Active: Wie willen jullie bij voorbaat bedanken voorafgaand aan de Dutch Masters?
Robert Leferink:
Al onze trouwe vrijwilligers en sponsoren. Wij beginnen tien zaterdagen voor het evenement met de opbouw. Dit jaar was de opkomst grandioos. Elke zaterdag waren er 25 tot 30 vrijwilligers actief om hun steentje bij te dragen aan het doen slagen van het weekend.

Foto: SvH Pictures

MX Active: Wat willen jullie als organisatie graag nog delen?
Robert Leferink:
Wij willen MX Active bedanken voor de mogelijkheid om via dit kanaal aandacht te besteden aan onze evenementen. Daarnaast willen wij iedereen oproepen om zaterdag 30 maart én maandag 1 april naar Oldebroek af te reizen!

Terugblik finale editie 2023 Dutch Masters of Motocross Oldebroek

Foto’s door Bart Amsing
dinsdag, 19 maart 2024 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws, Nieuws

De Dutch Masters of Motocross is op zondag op zeer positieve wijze van start gegaan op het circuit van Harfsen. Het publiek was in grote getale aanwezig en kreeg mooie wedstrijden te zien. MX Active was aanwezig voor videoverslag en Bart Amsing was aanwezig voor wederom een mooie fotogalerij!

Geslaagde start Dutch Masters of Motocross 2024 in Harfsen

In de 500 klasse kon het publiek in beide manches genieten van een strijd tussen Jeffrey Herlings en Romain Febvre. Beiden gingen in een hoog tempo rond over het circuit maar uiteindelijk was het toch regerend kampioen, Herlings, die in beide manches als winnaar over de finish kwam voor Febvre. Calvin Vlaanderen komt duidelijk nog rij uren tekort vanwege een blessure in het voorseizoen maar reed op gecontroleerde wijze naar twee keer een derde plaats! Opvallend sterk was het optreden van de Fin Jere Haavisto, die met tweemaal een vierde plaats vierde wist te worden in het dagklassement. Ook Freek van der Vlist is het kampioenschap sterk begonnen en staat na twee keer zesde te zijn geworden, vijfde in de tussenstand! 

De 250 klasse werd een prooi van Cas Valk. In beide manches wist Valk als winnaar over de finish te komen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Rick Elzinga kampte nog met een jetlag van de Grand Prix van Argentinie maar wist de schade met een 2-3 in de manches te beperken. De Spanjaard Oriol Oliver bemoeide zich vooral in de tweede manche in de strijd aan de kop en werd toen tweede. Met daarbij een vierde plaats in de eerste manche eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement, voor zijn teammaat Hakon Fredriksen 3-4 en Bradley Mesters 5-5. 

Ook was het genieten van de 125 klasse. Even leek het of Kasimir Hindersson beide manches op zijn naam zou gaan schrijven. Echter in de slotfase van de tweede manche wist Gyan Doensen hem toch van de overwinning te verdringen en won de manche. Hindersson had aan een tweede plaats voldoende om de eindzege te pakken met een 1-2 voor Doensen 4-1, die in de eerste manche na een matige start van ver terug moest komen. Markus Ozolins mocht als derde mee naar het podium 2-3. De Yamaha-rijders Jarne Bervoets en Dani Heitink deden het knap met een vierde en vijfde plaats in het dagklassement waarbij ze beiden al in de top drie te vinden waren tijdens de manches. 

Timo Heuver scoorde in de 85cc klasse maximaal en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Torre van Mechgelen werd in beide manches tweede en Ricardo Bauer legde beslag op een derde plaats met een 3-5 in de manches. Ryan Oppliger en Itay Weinberg maakten de top vijf compleet in Harfsen! 

Dit was de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen maar lang hoeven we het kampioenschap niet te missen want de tweede wedstrijd staat al op maandag 1 april gepland in Oldebroek. Zet deze datum in uw agenda en mis het niet! 

Voor alle uitslagen kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/events/2539326  

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.nl

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?