dinsdag, 25 april 2023 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws

De tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross afgelopen zondag in Markelo was wederom een smaakmaker! De weergoden waren gunstig gezind en er was dan ook volop zon aanwezig op het circuit ”De Herikerberg”. Het aanwezige publiek genoot van enerverende wedstrijden met Jeffrey Herlings en Kay de Wolf de grote winnaars! In de 125cc klasse staat Janis Martins Reisulis ongeslagen aan de leiding met de maximale score van 100 punten. In de 85cc klasse is het helemaal spannend met drie rijders die met gelijke aantal punten naar de finale in Oldebroek afreizen op pinkstermaandag 29 mei.

 

Bart Amsing was namens MX Active aanwezig voor een schitterende fotogalerij, bekijk hieronder de foto’s. Bij interesse in foto’s, stuur een mail naar info@mxactive.com.

DMoMX #2 MARKELO

Jarenlang had Gerrit Wolsink de titel ‘’De held van de Herikerberg’’ op zijn naam staan. Wolsink won maar liefst zes grote internationale wedstrijden op het circuit van Markelo. Maar op zondag kwam hier een einde aan want Jeffrey Herlings zette zijn aantal overwinningen op de Herikerberg op zeven en is de nieuwe held van de Herikerberg.

Herlings kreeg de overwinning niet cadeau want de Fransman Romain Febvre gaf hem in beide manches goed partij en leidde in zowel de eerste als de tweede manche voor lange tijd. Toch was het Herlings die in de laatste tien minuten toe sloeg en beide manches op zijn naam wist te schrijven. Febvre werd tweede (2-2) voor Brian Bogers (5-3). Calvin Vlaanderen (4-4) en Micha Boy de Waal (7-6) maakten de top vijf compleet!

In de 250 klasse zorgde Kay de Wolf voor vuurwerk. De Wolf kwam in beide manches niet heel goed uit de start en moest in de tweede manche zelfs na een val bij de start vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. De Wolf toonde zijn klasse in Markelo en zag al het werk dat hij verzette beloond worden met een dubbele manche overwinning. Thuisrijder Rick Elzinga gaf alles wat hij had voor eigen fans en werd tweede met een 2-3 in de manches voor Roan van de Moosdijk die na een valpartij in de eerste manche niet verder kwam dan een zesde plaats maar zich in de tweede manche revancheerde door tweede te worden. De Deen Mikkel Haarup werd vierde (4-4) voor Andrea Bonacorsi (3-7).

In de 125 klasse zette Janis Martins Reisulis beide manches naar zijn hand en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand. Achter hem eindigden drie rijders met hetzelfde aantal punten. Kasimir Hindersson werd uiteindelijk tweede (4-2) voor Max Werner (3-3) en Gyan Doensen (2-4). Damien Knuiman legde beslag op een vijfde plaats met een 6-5 in de manches!

In de 85cc klasse pakte Dean Gregoire zijn allereerste eindzege in een Dutch Masters wedstrijd met een 2-1 in de manches. De pas 12-jarige Gregoire reed een ijzersterke wedstrijd in Markelo. Achter hem was het Dex Kooiker die met een 1-2 in de manches tweede werd voor Jarne Bervoets (5-3). Dex van den Broek werd met tweemaal een vierde plaats vierde en Dani Heitink kwam na een derde plaats in de eerste manche in de eerste ronde van de tweede manche ten val en moest zich vanuit de middenmoot terug naar voren zien te knokken. Heitink wist er nog een vijfde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt. Voor aanvang van de laatste wedstrijd staan Bervoets, Kooiker en Heitink met hetzelfde aantal punten aan de leiding.

Nu is het uitkijken naar de finale wedstrijd van het kampioenschap, die op pinkstermaandag 29 mei verreden gaat worden op circuit “De Bargen” in Oldebroek. De punten na twee wedstrijden liggen er dicht bij elkaar en dit zal zorgen voor een spannende ontknoping in de verschillende klassen. Uiteraard bent u ook in Oldebroek van harte welkom!  Voor alle uitslagen, kunt u op de volgende link klikken KLIK HIER.

Voor de tussenstand in het kampioenschap KLIK HIER.

Tekst: Dutch Masters of Motocross

woensdag, 19 april 2023 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws

MX Active sprak uitgebreid met de enthousiaste en zeer actieve Herman Bronsvoort, verantwoordelijk voor de PR en Social Media binnen de Stichting Motorcross Markelo en Motorclub Ons Genoegen. Komend weekend zondag 23 april de tweede ronde van het Dutch Masters of Motorcross op het historische circuit ”De Herikerberg” te Markelo. Lees wat het publiek kan verwachten met een spectaculaire aanpassing van het circuit.

MX Active: Wat vinden jullie ervan als organisatie om de tweede ronde van het Dutch Masters of Motocross 2023 te mogen organiseren?
Herman Bronsvoort: 
Wij vinden het sowieso al speciaal en een voorrecht dat wij zelf onderdeel zijn als “mede promotor” van de Dutch Masters of Motocross. Wij kunnen op deze wijze echt bouwen aan de toekomst van de Dutch Masters omdat wij de Dutch Masters ook mogen organiseren in het seizoen 2024 en 2025!

MX Active: Wat vinden jullie van het format de Dutch Masters Of Motocross?
Herman Bronsvoort: 
Het één-dags format is goed! Een internationaal deelnemersveld, drie sterke wedstrijden, toegankelijk, professioneel en betaalbare entree prijzen.

MX Active: Hoe is de samenwerking tot stand gekomen van het organiseren van Dutch Masters of Motocross voor de drie opeenvolgene jaren?
Herman Bronsvoort: 
KNMV zocht een partner die de Dutch Masters of Motocross uniform en op een hoog niveau kunnen organiseren, hun oog viel op de drie  met een jonge actieve achterban. De drie clubs zijn als het ware verantwoordelijk gesteld om de Dutch Masters als een groot evenement neer te zetten en dit verder uit te bouwen. En dat is precies wat wij doen en daar halen wij ook veel energie uit!

MX Active: Wat heeft het met zich meegebracht qua voorbereiding en organisatie, circuiteisen, veiligheid?
Herman Bronsvoort: 
Het brengt met zich mee dat wij onze structuur qua uniformiteit hebben vormgegeven door middel van het oprichten van een Stichting waar alle drie onderdeel van uitmaken. De drie clubs komen maandelijks soms wekelijks bij elkaar om een draaiboek en een organisatie neer te zetten die uniformiteit uitstraalt. Doordat wij samenwerken voor drie jaar en ook samenwerken met Arno van de Brink maakt het vele malen makkelijker om sponsoren, teams, rijders, publiek iets speciaals aan te bieden qua beleving, media aandacht, social media aandacht en uitstraling. Wij zijn gewend om het circuit in te richten volgens hoge veiligheidseisen, dat is een voorwaarde waar op gecontroleerd wordt door KNMV en FIM.

MX Active: Welke wijzigingen zijn er aangebracht aan het circuit?
Herman Bronsvoort: 
De grootste wijziging die in Markelo op het circuit “De Herikerberg” is aangebracht is het toevoegen van het spectaculaire steile gat en de overgang over de weg naar het oude achterste gedeelte van het circuit met zijn diepe leemgaten. Dit maakt Markelo eigenlijk weer legendarisch als vanouds. Maar liefst 350 meter komt erbij en dit is echt een spektakel stuk!


MX Active: Wat is dé ultieme reden voor het publiek om af te reizen naar Markelo?
Herman Bronsvoort: 
De ultieme reden om af te reizen naar Markelo is dat Markelo top motorcross uitstraalt en men bij ons als toeschouwer ook echt voelt dat hier al 90 jaar lang top motorcross wordt verreden. De aankleding met veel historie, handtekening sessie, het enorme spectaculaire circuit maakt ons speciaal, héél speciaal!
Ik kom zelf op vele circuits in Europa en grote wedstrijden en ik ben trots dat ik onderdeel ben van deze club en organisatie die historie waardeert maar ook telkens in staat is om te vernieuwen.

MX Active: Welke toppers staan er in Markelo aan de start?
Herman Bronsvoort: 
In Markelo staan vele toppers aan de start, waaronder Kay de Wolf, Roan v/d Moosdijk, Rick Elzinga , Calvin Vlaanderen, Brian Bogers, Romain Febvre  en natuurlijk ook Jeffrey “The Bullet” Herlings. En juist met deze held staat er wat speciaals te gebeuren op de Herikerberg. Het heeft te maken met onze geschiedenis en het is te hopen dat dit zondag uitkomt!

MX Active: Wat zijn jullie ambities de komende 5 jaar?
Herman Bronsvoort: 
Onze ambitie is om topevenementen te blijven organiseren op dit hoge niveau en om jonge mensen enthousiast te maken voor onze organisatie.

MX Active: Wanneer is het evenement een succes voor de organisatie in Markelo?
Herman Bronsvoort: 
Het evenement is voor ons als organisatie een succes als iedereen waaronder de leden, het bestuur, vrijwilligers, publiek, teams en rijders genieten en voldaan ons circuit weer verlaten!

MX Active: Wie willen jullie bij voorbaat bedanken voorafgaand aan de Dutch Masters?
Herman Bronsvoort: 
Wij willen nu alvast alle leden, vrijwilligers, deelnemende teams en rijders enorm bedanken voor hun steun en support.

Allemaal tot zondag 23 april op het circuit ”De Herikerberg” te Markelo.

Informatie | Afkomstig van Dutch Masters of Motocross

Na de succesvolle eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen is het uitkijken naar de tweede wedstrijd in Markelo. Deze staat gepland op zondag 23 april.

Thuisrijder Rick Elzinga zal dit jaar zijn titel verdedigen in de 250 klasse en is het kampioenschap sterk begonnen. Samen met Kay de Wolf staat hij aan de leiding in de tussenstand en het gevecht zal dus op de Herikerberg verder gaan! Beide rijders worden op 7 punten gevolgd door Roan van de Moosdijk en Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis staan vierde en vijfde in de tussenstand.

In de 500 klasse komt vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start in Markelo. Herlings is terug aan het komen op zijn oude niveau en heeft zijn honderdste Grand Prix zege te pakken. Na een dubbele manche overwinning in Harfsen komt hij als leider naar Markelo, waar hij het op zal moeten nemen tegen o.a. de Fransman Romain Febvre en regerend kampioen Calvin Vlaanderen. Laatstgenoemde was in de tweede manche in Harfsen aan het aanvallen op Herlings en staat dus op scherp om ook in Markelo een gooi naar de zege te doen. Achter dit drietal volgen de privé-rijders Sven van der Mierden en Max Nagl op een vierde en vijfde plaats. Maar we mogen in Markelo ook zeker iets verwachten van de andere Nederlanders zoals Micha Boy de Waal, Mike Bolink, Lars van Berkel, Freek van der Vlist en Marcel Conijn, die in deze sterke klasse bijna allemaal in de top vijftien staan.

In de 125 klasse komt toptalent Janis Martins Reisulis aan de start. Hij staat aan de leiding voor Kasimir Hindersson, die vorig weekend tijdens de ADAC in Drehna ook op het podium plaats mocht nemen. Achter dit tweetal zijn het de drie Nederlandse talenten (Damien Knuiman, Gyan Doensen en Roan Tolsma) die in Markelo hun huid duur willen verkopen.

Ook in de 85cc klasse gaat de strijd verder tussen de Nederlander Dani Heitink en de Belg Jarne Bervoets. Beide rijders wisten in Harfsen een manche te winnen en een keer tweede te worden en staan dus gelijk in de tussenstand. Achter hun staat Dex Kooiker op 11 punten achterstand op een derde plaats voor Dex van den Broek en de Let Jekabs Hudolejs uit de stal van Hamstra Racing die al meer talenten naar de top heeft geholpen.

De wedstrijd in Markelo wordt verreden op zondag 23 april. Meer informatie kunt u vinden op de website www.motorcrossmarkelo.nl en www.dutchmastersofmotocross.nl

Tussenstanden Dutch Masters of Motocross 2023:

500:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 38 Pnt
4 Sven van der Mierden 28 Pnt
5 Max Nagl 28 Pnt

250:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pat

125cc:
1 Janis Martins Reisulis 50 Pnt
2 Kasimir Hindersson 42 Pnt
3 Damien Knuiman 40 Pnt
4 Gyan Doensen 32 Pnt
5 Roan Tolsma 31 Pnt

85cc:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Jarne Bervoets 47 Pnt
3 Dex Kooiker 36 Pnt
4 Dex van den Broek 35 Pnt
5 Jekabs Hudolejs 24 Pnt

Bekijk HIER de volledige fotogallerij van de laatste Dutch Masters editie in Markelo uit 2018.
Foto’s door: Bart Amsing

woensdag, 19 april 2023 / Published in GP nieuws, KNMV nieuws

MX Active was aanwezig voor videoverslag van de openingsronde van de Dutch Masters of Motocross 2023!

Bekijk hieronder de MX Active BO Motor-Oil Aftermovie!

Next race zondag 23 April Markelo. Lees alle informatie HIER!
TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?