Code Oranje | KTM | Voorbeschouwing 2020

KTM is klaar voor het 2020 seizoen, bijna op volledige oorlogsterkte! In de MX2 klasse gaat Tom Vialle samen met de Oostenrijkse Rene Hofer de strijd aan. In de MXGP klasse staat Jeffrey Herlings in tegenstelling tot 2019 blessurevrij aan de start en is Antonio Cairoli inmiddels hersteld van zijn blessure. Het MXGP debuut van teamgenoot de Spaanse Jorge Prado laat nog even op zich wachten als gevolg van dijbeenbreuk.

Heeft KTM een potentiële 2020 wereldkampioen in huis in de MX2 klasse? Sinds 2011 maar liefst 11 wereldtitels in de MX2 klasse. Enkel in 2015 ging de titel naar Honda, Tim Gajser. Tom Vialle was in 2019 toch wel een aangename verrassing met een 4e plaats in de eindstand van zijn eerste jaar in het WK MX2. In 2018 eindigde hij nog als 8e in de EMX250.
In het 2020 schuift KTM wederom een EMX250 rijder door naar het fabrieksteam van KTM. Het is voor het eerst dat een Oostenrijkse rijder, Rene Hofer, uitkomt voor het Oostenrijkse KTM. In 2019 eindigde hij als 4e in het EMX250 kampioenschap.

Dat de EMX250 een goede kweekvijver is voor het WK MX2 is ook wederom in 2019 gebleken door de prestaties van de Deense Tomas Kjer Olsen (2e in het WK MX2 2019| Husqvarna) en de Belgische Jago Geerts (3e in het WK MX2 2019| Yamaha).

In 2020 zal de strijd om de wereldtitel losbarsten tussen bovengenoemde rijders en niet te vergeten onze Nederlandse Roan van de Moosdijk (EMX250 kampioen 2019 | Kawasaki), de Engelse Ben Watson, de Australische Jed Beaton. Daarnaast zullen de “nieuwkomers” ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen, zeker nu de dominantie van Jorge Prado is verdwenen. De Nederlandse inbreng in de MX2 bestaat verder uit de vaste rijders Bas Vaessen en Davy Pootjes zodra hij weer hersteld is van zijn langslepende blessure.

In de MXGP klasse zal Jeffrey Herlings er wederom alles aan doen om de titel binnen te halen in de MXGP klasse. Voor Antonio Cairoli (wordt in September 35) zou het zo maar zijn laatste jaar kunnen zijn in het WK MXGP. Hij zal er alles aan doen om zijn 10e wereldtitel binnen te halen. Jorge Prado zal moeten wachten op zijn debuut als gevolg van zijn dijbeenbreuk. Zijn doel is om bij zijn thuis Grand Prix op 19 april (5e ronde van in totaal 20!) in Spanja nabij Madrid terug aan de start te staan.

In 2020 zal KTM geduchte tegenstand krijgen van wereldkampioen MXGP 2019 Tim Gajser (Honda), Jeremy Seewer (2e in het WK MXGP 2019 |Yamaha), en uiteraard de Nederlandse Glenn Coldenhoff (3e in het WK MXGP), die helemaal in topvorm was aan het einde van het seizoen 2019. Kan hij deze vorm in 2020 voortzetten op zijn fabrieksmotor Gas Gas? Door de leeftijdsgrens van 23 jaar in de MX2 klasse is de spreiding van de toppers groot in de MXGP klasse. De Nederlandse inbreng in de MXGP klasse bestaat verder uit de vaste rijders Calvin Vlaanderen (Honda) en Brian Bogers (KTM).

Het WK 2020 start al op 1 maart in het Engelse Matterley Basin!

Wil jij niets van de actie missen? Bestel HIER het MXGP-TV abonnement via MX Active. Interesse? Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@mxactive.com.

Foto’s: Juan Pablo Acevedo en Ray Archer

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?