AMA Supercross 2022

Het AMA Monster Energy Supercross Kampioenschap 2022 gaat binnenkort van start! Alle wedstrijden en kwalificaties LIVE en ON DEMAND vanaf 8 januari te volgen vanaf 45 Euro. De finale na 17 wedstrijden op 7 mei in Salt Lake City. Alle informatie over de uitzendtijden en elke zondagochtend HIER de volledige uitzending terug te kijken ZONDER de uitslag al te weten!

Bestellingen voor het Monster Energy AMA Supercross kampioenschap 2022 zijn mogelijk vanaf 45 euro (Budget). Nieuw dit jaar is de keuze tussen Budget, Comfort en Premium.

  • Premium | 120 Euro: Je eigen account welke niet gedeeld wordt met anderen
  • Comfort | 65 Euro : Je inlog wordt gedeeld met maximaal 2 anderen
  • Budget | 45 Euro: Je inlog wordt gedeeld met maximaal 4 anderen

AMA Monster Energy Supercross 2022 LIVE en ON DEMAND kijken?
Interesse in dit abonnement, stuur een mail naar info@mxactive.com of vul het contactformulier  in. Of stuur een bericht via de WhatsApp knop rechtsonderaan.

Het perfecte Sinterklaascadeau!
Bestel nu je Supercross 2022 Video abonnement als waardebon voor € 45. Het perfecte cadeau voor sinterklaas (of kerst). Bij bestelling ontvang je de waardebon in PDF, zodat je deze op de gewenste wijze zelf kan overhandigen aan hem of haar. Het is ook mogelijk om je Premium € 120 of Comfort € 65 waardebon te bestellen. Bestel HIER via het contactformulier of rechtsonder via de WhatsApp button.

Deelnemers en kanshebbers 2022
Wie zijn de deelnemers in 2022 en wie zijn de kanshebbers! Wederom drie kampioenschappen! Op 8 Januari start de 250SX West (historisch gezien de beste 250SX rijders in deze klasse) samen met de 450SX klasse. De 450 SX klasse is de enige die alle 17 rondes rijdt! Bekijk hieronder de eindstand van 2021.

AMA SX 2021 Eindstand

450 SX Klasse
In 2021 ging de strijd tussen voornamelijk tussen Cooper Web (2) en Ken Roczen (94). Samen behaalden zij 12 van de 17 overwinningen. Eli Tomac won drie maal, Justin Barcia won voor de derde maal op rij de openingswedstrijd en ook Marvin Musquin wist één wedstrijd te winnen. Wie kan zich mengen in de titelstrijd in 2022? Eli Tomac maakt de overstap naar Star Racing Yamaha, Aaron Plessinger is de nieuwe teamgenoot van Webb en Musquin. Malcolm Stewart ruilt zijn Yamaha in voor Husqvarna.

250 SX Klasse
De indeling voor de 250SX West en 250SX East zal nog volgen. En wordt vaak op het laatste moment nog mede bepaald door eventuele blessures van rijders in voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen.
Star Racing Yamaha heeft goede zaken gedaan in 2021 met titels in zowel West (Colt Nichols) als East (Justin Cooper). Ook Christian Craig was in strijd voor de titel tot zijn blessure roet in het eten gooide. Ik verwacht veel van de broers Jett en Hunter Lawrence. Jett Lawrence maakt een goede kans om het 250SX West kampioenschap te winnen. Hunter Lawrence eindige vorige jaar (verrassend) als 2e in het 250SX East kampioenschap. Wat kunnen we nog verwachten van de "snelle" Austin Forkner die vorig jaar na de 2e wedstrijd al geblesseerd raakte. En ook tijdens het outdoor seizoen was hij totaal niet zich zelf. Jeremy Martin was erg ongelukkig door in de 1e wedstrijd van het seizoen geblesseerd uit te vallen. Daarnaast is er altijd een "nieuwe lichting" die verrassingen kan zorgen in deze energieke en spectaculaire klasse.

Highlights 450 SX 2021

Best of season 2021 samenvatting

Bekijk het volledige schema hieronder.

 

FOTO'S AMA SX TRACKS 2022

FOTO'S AMA SUPERCROSS 2022

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?