Foto’s GP Valkenswaard

MX Active was aanwezig bij de MXGP Valkenswaard voor zowel foto- en videoverslag. Yaël Van Poepéle, tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en design van de website, heeft een fantastische foto-galerij aangeleverd. Dit is slechts een selectie van zowel actie op als naast de baan. Mocht er interesse zijn naar foto’s voor officiële publicatie of persbericht neem contact op via info@mxactive.com. Delen van de foto’s via social media is enkel toegestaan onder vermelding van de juiste credits: CY | MX Active

Wereldkampioenen zegevieren in Valkenswaard

Na drie van de negentien GP’s al conclusies trekken is gevaarlijk, maar voorzichtig mag toch al worden gesteld dat Tony Cairoli optimaal profiteert van de afwezigheid van Jeffrey Herlings. De negenvoudig wereldkampioen zegevierde op het Eurocircuit in beide manches. Het was zijn zevende zege in Valkenswaard. Het tot voor een aantal jaren geachte onaantastbare record van negen wereldtitels van Stefan Everts komt nu al voorzichtig onder handbereik van de Italiaan.

Wereldkampioen MX2 Jorge Prado meldde zich vorige week af voor de Britse GP om een schouderblessure goed te laten genezen. Dat mag een wijs besluit worden genoemd, want de Spanjaard heerste vandaag in Valkenswaard in beide manches. In beide races duldde hij niemand bij zich in de buurt en kwam hij bij alle doorkomsten als koploper door.

Slechts één punt scheidde Nancy van de Ven van de GP-zege in de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voor de dames. Na de vierde plaats van gisteren volgde in de eerste race op zondag de zege. Geruime tijd bezette Van de Ven de tweede plaats achter Courtney Duncan, de winnares van zaterdag. Van de Ven zette de Nieuw-Zeelandse zo sterk onder druk dat die een fout beging en heel hard van haar motor stuiterde.

Kay de Wolf greep net naast het podium in 125cc-klasse van het EK. De 14-jarige rijder uit Eersel eindigde vandaag als tweede. Tot twee ronden voor het eind van de race leidde hij het veld, fel op de huid gezeten door een groepje dat dicht achter hem reed. Uiteindelijk werd De Wolf slechts door de Fransman Tom Guyon gepasseerd.

Tekst: GP Valkenswaard

 

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?