Foto’s MXGP Valkenswaard 2020 | Zaterdag

MX Active was aanwezig op de zaterdag in een zonnig Valkenswaard. Maar dit betekende niet dat het circuit er niet zwaar bij lag.. Vele valpartijen en wisselingen in posities. Dit belooft veel moois voor de wedstrijden op de zondag!

Foto’s: John Oostvogels

Tijdschema Zondag

  • 08:40 – LIVE WMX Race 2
  • 10:25 – LIVE EMX 250 Race 2
  • 12:00 – LIVE MX2 Race 1
  • 13:00 – LIVE MXGP Race 1
  • 15:00 – LIVE MX2 Race 2
  • 16:00 – LIVE MXGP Race 2

Nederlanders tevreden over eerste dag GP Valkenswaard

In de beide races van vandaag en de beide kwalificatieraces kwamen de Nederlandse rijders tot goede prestaties. Al zullen de fans wellicht een lichte teleurstelling hebben gevoeld over de tweede plaats van Jeffrey Herlings (KTM) achter de Litouwer Arminas Jasikonis (Husqvarna) in de kwalificatierace van de MXGP, Herlings zelf dacht daar anders over: “Het was goed genoeg om tweede te worden.” Voor de race van morgen heeft hij een duidelijk doel: “Ik ga voor mijn negende overwinning in Valkenswaard.” Herlings zegevierde in de MX2 van 2010 tot en met 2016 zeven keer op rij en schreef de MXGP in 2018 op zijn naam.

Glenn Coldenhoff (GasGas) kwam als zesde over de finish. Hij had een matige start en wist zich een plaats of tien op te werken. Hij hoopt in Valkenswaard eindelijk eens op het podium te komen. Coldenhoff: “In 2018 werd ik vierde met evenveel punten als de derde. Ik kijk uit naar de race van morgen.” Coldenhoff is een trotse GasGas-rijder: “Het is een grote erkenning voor mijn team Standing Construct dat wij het fabrieksteam van GasGas zijn geworden. De motor is in de basis een KTM.”

De kwalificatierace van de MX2 leverde een duidelijk zege op voor de Belgische Yamaha-rijder Jago Geerts, die vorig weekend de openings-GP van 2020 in het Britse Matterley Basin wist te winnen. Met een derde plaats was Bas Vaessen (KTM) de beste Nederlander. Met daarnaast een vijfde plaats voor Roan van de Moosdijk (Kawasaki) mag worden gerekend op mooie Nederlandse prestaties als het morgen om de WK-punten gaat.

Het wedstrijdprogramma werd vandaag geopend met de eerste manche van de WMX, de damesklasse. Wat Nancy van de Ven (Yamaha) ook probeerde, ze kon zesvoudig wereldkampioene Kiara Fontanesi (KTM) net niet van de eerste plaats verdringen. Op de finish was het verschil minder dan een seconde. Wereldkampioene Courtney Duncan (Kawasaki) kwam niet verder dan de vierde plaats, op ruim een minuut achter Fontanesi. De Nederlandse dames presteerden uitstekend, want naast Van de Ven zaten er nog vier Nederlandsen bij de eerste tien, met Shana van der Vlist (KTM) als vijfde, Lynn Valk (Yamaha) als zevende, Britt van der Werff (Suzuki) als achtste en Britt Jans-Beken (KTM) als negende.

In de EMX250 was de Deen Bastian Boegh Damm (KTM) oppermachtig. Hij zette de Zweed Isak Gifting (KTM) op meer dan twintig seconden. Met een vierde plaats was Kay de Wolf (Husqvarna) de beste Nederlander.

Het programma wordt morgenochtend om kwart voor negen geopend met de tweede manche van de dames, gevolgd door de warm-up van de MX2 en de MXGP, waarna om half elf de EMX250 aantreedt voor hun tweede manche. De race van de MX2 begint om kwart over twaalf, de MXGP om kwart over een. Dan is er een uur pauze, waarna de tweede manche van de MX2 om tien over drie wordt gestart. Het programma wordt afgesloten met de tweede manche van de MXGP om tien over vier.

TOP
X
Open chat
Heb je een vraag? Contact WhatsApp
Hallo,

Kan ik je ergens mee helpen?